Program u 4SOBE

Sve radionice kreativnog laboratorija 4SOBE pod vodstvom su kompetentnih voditelja iz svojih područja. Dramski i plesni program osmišljen je i održava se pod mentorstvom jedne od najpriznatijih hrvatskih glumica, prvakinje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Darie Lorenci Flatz i njezinih dramskih i plesnih pedagoga.

Dramske radionice

Sve radionice kreativnog laboratorija 4SOBE pod vodstvom su vrhunskih profesionalaca iz svojih područja. Tako djecu i mlade u svijet glume kroz dramske radionice pod mentorstvom naše poznate glumice Darie Lorenci Flatz uvode dramske pedagoginje i glumice: Zrinka Kušević, Maja Kovač i Sanja Milardović, pod vodstvom stručnih voditelja – dramskih pedagoga i profesionalnih glumaca. Radi se u malim skupinama do 13 polaznika, a temelj su sloboda te improvizacija. Većina naših polaznika dramskih radionica aktivno sudjeluju u mnogim profesionalnim projektima na filmu, TV-u, kazalištu i sinkronizaciji crtića.

 …..i sve to kroz kreativnu igru! 

Plesne radionice

Radionice za mlađe polaznike se izvode uz puno igre, zabave i plesa, uz koje se savladava program od osnovnih baletnih pozicije, do jazzdance koraka poput pas de bourrées – a, kick – ball – change – a, chasse – a, chenne – a. U kasnijem radu se uče piruete i skokovi u kombinaciji s ostalim pokretima, iako samo kroz pripremne vježbe.Za starije grupe program pokriva niz baletnih vježbi (plie, releve, tendu, jete) koje su potrebne za dobro izvođenje koraka, a kasnije i koreografija, do akrobacija (poput zvijezda i mostova). U daljnjem radu naglasak se stavlja na jazzdance i baletnoj tehnici, ritmizaciji, fleksibilnosti, a i radi se na kondiciji i snazi. A sve to uz dobru glazbu i osmijeh na licu.

Hip hop

Hip hop radionice za osnovnoškolce najbolje obilježava činjenica da nas prakticiranje tog Hip hopa uči improvizaciji na zadanu glazbu. Glavna karakteristika Hip hop plesova je zapravo - freestyle. Hiphop. Pospješuje fizičko i mentalno zdravlja, pojačanog emocionalnog i društvenog blagostanja, a generalno, premještanje tijela na zvuk glazbe može ništa manje nego preobraziti život.

Klasični balet

Klasični balet pomaže u razvoju elastičnosti - vježbanje koordinacija, okretnost pokreta i ravnoteže. Surađuje u mišićnom razvoju i obliku kralježnice, pomaže u razvoju psihomotornih vještina, okretnosti i koordinacije pokreta, te omogućuje poboljšanje ravnoteže i refleksa.
Razvija osjetljivost mališana, dopuštajući njihovim osjećajima da slobodno teku. Čak i najsramežljivijoj djeci pomaže u druženju i prevladavanju te sramežljivosti kroz opuštanje i oslobađanje adrenalina.
I još puno toga ...

Likovne radionice

U 4SOBE održavaju se najotkačenije i najšašavije likovne radionice za djecu. Koriste se materijali koji se na prvi pogled čine nepotrebnima i suvišnima, a često se bacaju jer ih se smatra bezvrijednim. Uz pomoć mašte, zabavnim i zanimljivim intervencijama djeca ih kroz kreativnu igru u trenutku učine poželjnima i praktičnima.